Coppernicus Mt

onze voertuigen
H.R.Brugge 69.983Reeds 24 jaar ervaring
Tel 00 32 (0) 50 62 17 59 Geregistreerd aannemer 677.227.274.052800
Mobiel 0477 59 14 06 Erkenningsnummer tankdeskundige SV01217
email info AT coppernicus.beErkenning min van volksgezondheid en landbouw va5501

Coppernicus Milieu Technieken

Sedert de uitvinding van systemen tegen de overlast van duiven hebben wij ons hierop toegelegd. Al onze materialen zijn in hoogwaardig roestvrij staal ( inox ) , polycarbonaat en rotvrije uv-bestendige kunststof.

Er bestaan diverse systemen die toelaten gebouwen en kunstwerken te vrijwaren van duiven :

 • Pinsysteem
 • Wij bevestigen deze pinnen met lijm (geen silicone) op plaatsen waar het niet hinderlijk is voor de bewoner. Meestal daknokken, platte daken of plaatsen waar een ander systeem niet mogelijk is. De pinnen zijn van roestvrij staal ( inox ) op een acryl onder plaat. De pinnen bestaan in verscillende dekking breedtes 5 cm 10 cm 15 cm 20 cm

 • Draadsysteem
 • Is een systeem met inoxdraden gespannen met een veertje tussen 2 hechtingspunten of vertikale staanders (posts). Dit systeem is weinig zichtbaar, goed te onderhouden en houdt geen vuil vast. Geniet onze voorkeur vooral omdat het esthtisch is. Wordt vooral gebruikt op monumenten en kerken. Is ideaal voor de vernsterbanken bvb omdat er geen vuil blijft avchterhaperen.

 • Netten
 • Netten in kunststof zijn vooral aangewezen om grotere openingen af te schermen.( aera's, terassen, binnenkoeren ). Rondom de opening wordt een inox kabelopgespannen en daarin het net vastgeniet met inox ringen. Het net wordt strak en recht opgespannen. De maaswijdte is 5 cm voor duiven, meeuwen en andere grotere vogels. Voor mussen bvb. zal de maaswijdte slechts 2.5 cm zijn. De vogels kunnen er niet in haperen met hun nagels en zij kunnen er evenmin blijven opzitten. Dit in tegenstelling tot fruitnetten of vaste metalen netten. De netten zijn rotvrij en uv bestendig? Dit wil zeggen dat de netten zeer lang meegaan en niet onderhevig zijn aan slijtage. Wij hebben netten die er reeds meer dan 15 jaar hangen.

  Voor schouwen gebruiken wij inox netten met een diameter van 2.5 cm, dit is vooral voor vogels die in de schouwen nesten.

  duiven netduiven net
 • Goten
 • Voor goten hebben wij een uniek systeem, in inox, dat het landen verhindert, en de goten toch op een gebruiksvriendelijke manier laat kuisen